Navigation Content

Specijalni izvještaj

Specijalni izvještaj

Minority Report

Znanstveno-fantastični akcijski triler Stevena Spielberga s Tomom Cruiseom kao detektivom koji mora dokazati da nije ubojica

INFO

Redatelj Steven Spielberg

Glumci Tom Cruise, Colin Farrell, Max von Sydow, Jessica Capshaw, Peter Stormare, Tim Blake Nelson

Sažetak

U 2054. godini čovječanstvo je doseglo toliku razinu tehnološkog razvoja da može rekreirati ljudske snove koristeći kompjutere i monitore koji ih pretvaraju u holograme.

Nakon što John Anderton (Tom Cruise) izgubi sina, kako bi spriječio da drugi dožive istu bol pridružuje se specijalnome policijskom timu koji kriminalce hvata prije nego što počine ubojstvo.

Troje medija posebnih mentalnih sposobosti u stanju je vidjeti buduća ubojstva, a ono što oni vide, uz pomoć modernih tehničkih pomagala mogu vidjeti i članovi Andertonove postrojbe, koji analiziraju podatke, identificiraju žrtvu i počinitelja, te nastoje spriječiti ubojstvo.

Jednog dana, međutim, Johnov se život okreće naglavačke kada mediji imaju viziju kako ubija čovjeka kojega ni ne poznaje. U bijegu od vlastitih kolega, Anderton mora dokazati svoju nevinost i otkriti je li ovo ubojstvo doista jedan od rijetkih slučajeva kada jedan medij vidi drugačije od ostala dva – poznat kao specijalni izvještaj...

Nakon relativno manje tržišno i kreativno uspjelih devedesetih godina, legendarni Steven Spielberg u novom se tisućljeću ponovno potvrdio kao jedan od najvećih vizionara Hollywooda, snimajući cijelu nisku sjajnih filmova, među kojima znanstveno-fantastični akcijski triler 'Specijalni izvještaj' spada u sam vrh.

Temeljen na kratkoj priči velikana književne znanstvene fantastike Philipa K. Dicka, film je ovo čija je samo startna premisa dovoljna da zagolica pažnju svih obožavatelja žanra, a ekranizirana vrhunskim vizualnim efektima i realizirana u iznimno uvjerljiv filmski svijet bez dvojbe privlači sve one željne dobre i napete priče o važnim ljudskim pitanjima.

Slavni Tom Cruise briljira u ulozi krivo optuženog Andertona, a podršku mu daje izvrsna glumačka ekipa (Max von Sydow, Samantha Morton, Tim Blake Nelson…), koju predvodi zločesti dečko današnjeg Hollywooda, Colin Farrell.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...