Navigation Content

Svijet za sebe

Svijet za sebe

Un Mundo Aparte

Serija o izvanrednom putovanju svijetom u potrazi za posljednjim domorocima i izoliranim etničkim skupinama

INFO

RedateljDaniel Landa

Sažetak

'Svijet za sebe' serija je o izvanrednom putovanju, priča o dvije godine provedene na putu u potrazi za posljednjim domorodačkim zajednicama na našemu planetu.

Snimatelj će nam dočarati svoju sliku svijeta i dati glas seriji, vodeći gledatelja dugačkim cestama koje su sve okupljene u jedno putovanje. Od Španjolske do Nordkappa, od Sankt Peterburga do poluotoka Kamčatke, od Aljaske do Ognjene zemlje i od Cape Towna do Istanbula, velike svjetske ekspedicije sjedinjene su u ovom jedinstvenom putovanju.

Cilj je serije prikazati domorodačke narode, ali budući da putuju autom, putnici će također morati prijeći preko ekstremnih terena i prirodnih okružja karakterističnih za ove 'svjetove za sebe'.

Ekspedicija će se susresti sa starosjedilačkim stanovništvom 21. stoljeća i boraviti s njima, prikazujući kako doista žive. Na taj način ćemo vidjeti veze između najukorijenjenijih tradicija i napretka, utjecaj interneta, klimatskih promjena i zajedničku karakteristiku svih domorodačkih naroda na svijetu: ljubav prema prirodi.

Trinaest izoliranih etničkih skupina, trinaest različitih konteksta, trinaest epizoda. Jedno jedinstveno putovanje.

Daniel Landa i José Luis Feliu imat će zadatak predstaviti nam svaki kutak svijeta, dajući ljudsko lice pustolovini i u emotivnim trenucima i u poteškoćama na ovom nevjerojatno dugačkom putovanju.

José Luis Feliu je i fotograf, a kroz njegove fotografije shvatit ćemo i njegovo viđenje svijeta. Danielov je zadatak da odgovori na izazove koje postavlja ova pustolovina, od prženja jajeta na toplini koju ispušta vulkanska fumarola na Kamčatki ili bungee jumpinga s najvišeg mjesta na svijetu (216 metara iznad tla) do penjanja na vulkan Pacayu pri čemu mora hodati među užarenom lavom.

Tijekom trinaest epizoda serija 'Svijet za sebe' poziva nas da putujemo, približimo se domorodačkim narodima na četiri kontinenta, otkrijemo nove zapanjujuće krajolike i proživimo pustolovinu koju nećemo nikad zaboraviti.

 

1. epizoda: POSLJEDNJI EUROPSKI PRASTANOVNICI

Iz Seville krećemo na izvanrednu ekspediciju po cijelom svijetu, koja će trajati dvije godine. Na prvom dijelu puta ritam nam određuju europski gradovi, ali želimo susresti Samije koji žive u arktičkom polarnom krugu.

Nakon što smo dotakli norveške fjordove, približavamo se jezeru Inari i ondje zatječemo zadnji domorodački narod u Europi. S njima lovimo losose i oni nam govore o teškoćama života sa sobovima tijekom hladnih zimskih mjeseci. Prije nego što otputujemo na jug, na Nordkappu se opraštamo od ove dionice puta.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...