Roberta Blumstein (Diane Keaton) živi u New Yorku. Zaposlena je kao telefonistica, a pjevačka karijera odavno je zaboravljena. Iznenada joj umre mlađi brat Frank (Tom Cavanagh) i ona putuje na pogreb u White River.

Tamo sazna da je Frank njoj i poslovođi u trgovini Benu Rubadueu (Maury Chaykin) namijenio posebnu ostavštinu, svojeg sina Jacka (Joseph Cross)...

Drama 'Polarna svjetlost' snimljena je prema dramskom tekstu glumca i pisca Johna Hoffmana. Kao i njezini naoko bizarni, a u stvari jednostavni likovi, i drama je ispod bizarne površine dirljiva priča o dobrim ljudima, koji svoje dobrote nisu ni svjesni.

Osobito je zanimljiv glavni lik u izvrsnoj interpretciji Diane Keaton, koja ovdje ponovno pokazuje svoj komičarski dar. Mali glumac Joseph Cross za ulogu Jacka nominiran je za nagradu Young Artists.

Autor drame John Hoffman, rođeni Njujorčanin, radio je kao kazališni, televizijski i filmski glumac, a nakon preseljenja u Los Angeles, 1991. godine, počinje njegova uspješna scenaristička karijera ('Indianapolis', 'Queen of the Jews, aka Queen Bess', 'The Last of Sheila'). Podjednako uspješan redateljski debi imao je 2003. godine filmom 'Good Boy'. Nominiran je za Primetime Emmy za scenarij 51. dodjele Oscara 2009.

Film je režirala Linda Yellen, iskusna televizijska producentica, koja je za svoj producentski rad nagrađena Emmyjem za film 'Playing for Time'.