Novi/stari njemački drugoligaš Dynamo iz Dresdena loše je ušao u novu sezonu, a isto se može reći i za njegovog suparnika u sedmom kolu Bundeslige 2, Bochum. I jedni i drugi su do sad sakupili samo četiri boda iz šest susreta, a po učinku je slabija jedino Alemania iz Aachena. Dok se za Dynamo moglo očekivati neke probleme pri prelazu na višu nogometnu razinu, Bochum je prošle sezone igrao odličan nogomet i gotovo osigurao promociju. U doigravanju je bila bolja Borussia iz Monchengladbacha. U odnosu na prošlu sezonu Bochum je nešto slabiji prije svega zbog prodaje Stanislava Šestaka u Ankaragucu i Christiana Fuchsa Mainzu. Na tim dvama transferima Bochum je zaradio nešto više od 4 milijuna eura.

U zadnjih nekoliko sezona ova dva sastava se nisu sretala na nogometnim terenima budući da su igrali u različitim rangovima, no kada su sredinom dvijetisućitih igrali međusobne susrete u Bundesligi 2, utakmice su im uvijek bile tvrde i siromašne golovima. Ovoga puta nalaze se u sličnoj poziciji na dnu tablice, a valja računati da Bochum sigurno ima više kvalitete u rezervi. Dio novaca zarađenih transferima Bochum je uložio u pojačanja, a najskuplji je bio Japanac Takashi Inui kojeg su za pola milijuna eura doveli iz Cerezo Osake, japanskog prvoligaša. Japanac se do sada pokazao kao pravo pojačanje i u tri susreta je uspio asistirati i zabiti gol, što sugerira da će biti još bolji kada upozna suigrače, a ove je sezone u japanskoj J League i AFC-u  zabio devet golova u 21 utakmici što je odličan skor za veznjaka.

Kako će proći derbi začelja druge njemačke lige i hoće li domaćinima presuditi baš Japanac, pogledajte na kanalu Sport 1.