Zadnji susret drugog kola španjolske nogometne lige odigrati će Malaga i novak u ligi Granada. Malaga je u ovom prelaznom roku nastavila investirati u momčad, potrošivši pri tom oko 60 milijuna eura. Izbor igrača koje su doveli ovoga ljeta otkriva da je stručna služba Malage dobro obavila posao, budući da je riječ o redom karakternim i talentiranim igračima. Sportski direktor Malage, legendarni Fernando Hierro, ovoga ljeta je kompletno promijenio vezni red kluba dovevši Santi Cazorlu iz Villarreala za 21 milijun eura, Toulalana iz Lyona za 11 milijuna eura, Isca i Joaquina iz Valencie za 10 milijuna eura te Buonanottea iz River Plate za 4,5 milijuna. Osim ovih odličnih veznjaka stiglo je i par obrambenih igrača poput Mathijsena te veteran u napadu Ruud Van Nistelrooy. Kada se novi igrači uklope i uigraju, Malaga će definitivno vrijediti za gornji dio tablice, a mogla bi i kandidirati za mjesto koje vodi u Euroligu. Liga Prvaka, što je vjerojatni plan arapskih ulagača u klub, morat će sačekati još barem jednu sezonu.

Granada je prvu ligu izborila kroz dodatne kvalifikacije, a regularni dio sezone je završila na petom mjestu. Ta činjenica sugerira da je sastav Granade bio nedovoljno konkurentan i u Segundi, a to je prepoznala i uprava kluba te potpuno renovirala momčad u odnosu na prošlu sezonu. Doveli su petnaestak novih igrača i to većinom besplatno, tj. igrače kojima je istekao ugovor, a nešto novca su potrošili na dovođenje Senegalca Pape Diakhatea iz kijevskog Dynama, te veznjake Molloa iz Monaca i Ricoa iz Reala. Granadin sastav se i dalje čini slabašan i vjerojatno će se boriti za opstanak u ligi.

Bogata i kvalitetnija Malaga jurit će pobjedu protiv siromašne Granade, a hoće li do nje stići, pogledajte na kanalu Arenasport 2.