Neobična situacija u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi. Amur iz Khabarovska i Salavat Ulaev ( skraćeno Ufa ) odigrati će dvije međusobne utakmice dva dana za redom, što zbog pretrpanog rasporeda a što zbog odgoda zbog nemogućnosti putovanja usljed teških vremenskih uvjeta. Amur je momčad iz dalekog Sibira a najbliži sljedeći klub iz KHL-a mu je Metalurg iz Novokuznjecka udaljen je ni manje ni više 3000 km. U takvim okolnostima teško je imati rivala.

Amur ne stoji dobro na ljestvici i teško će do doigravanja ove sezone, no svaka pobjeda im je dragocjena a njihova Platinum Arena kapaciteta 7100 sjedalica, gotovo je uvijek ispunjena do kraja. Ufa je puno ambiciozniji klub i trenutno se nalazi svega par bodova do vrha, a ove sezone im je cilj u najmanju ruku ponoviti prošlogodišnji rezultat kada su ispali u polufinalu od kasnijeg pobjednika Kazana. 

U prvoj utakmici u ovom duelu Amura i Ufe slavili su domaćini sa gustih 6:5. Vodio je Amur od samoga početka i u jednom trenutku su otišli na velikih 5:2, no gosti se vraćaju i izjednačuju. U zadnju trećinu ušli su poravnani i na samom početku zadnje dionice susreta hokejaši Amura zabijaju za vodstvo i brane ga do kraja u dramatičnoj završnici. Tko ima dužu klupu i tko je sačuvao više snage za naredni meč biti će u velikoj prednosti, a možda je i pravedno da Ufa dobije drugu utakmicu u ledom okovanom Sibiru.