Ovoga vikenda nakon perioda pravnih zavrzlama, štrajkova igrača i sindikalnih prosvjeda napokon počinje nova sezona talijanske Serie A. Lanjski doprvak Inter gostuje na Siciliji kod Palerma i taj susret dai će neke odgovore i možda postaviti nekoliko pitanja vezano uz oba tima. Prije svega, valja reći da su oba sastava napravila dosta promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu. Za Palermo ta situacija ne čudi jer klub sa Sicilije živi od prodaje igrača, no Interove visoke ambicije su ipak nespojive s prodavanjem igrača tipa Eto'o.

Inter je u prelaznom roku prodao Eto'oa ruskim bogatašima iz Mahačkale, Pandeva Napoliju za samo 1,5 milijuna eura, Santona Newcastlu za 5,6 mil eura te još nekolicinu manje poznatih igrača, ukupno zaradivši oko 36 milijuna eura, a upravo toliku svotu su i potrošili na pojačanja. Najzvučnije ime koje su doveli je svakako majstor Diego Forlan, no sjajni Urugvajac ima 32 godine i na zalazu je karijere, a najveću svotu Inter je isplatio Velezu iz Sarsfielda za Alvareza, oko 12 milijuna eura. Koliko su dobra nova pojačanja milanskoga kluba donekle će pokazati utakmica s Palermom, iako od nje ne treba očekivati spektakl budući da je Palermo kompletno promijenio sastav u odnosu na prošlu sezonu.

Palermo je prodao i otpustio dvadesetak igrača i pri tome zaradio oko 70 milijuna eura, a doveo petnaestak novih za oko 30 milijuna eura. I ove sezone Zamparini i društvo pokušali su sa starim receptom; kupili su nekolicinu talentiranih Južnoamerikanaca uloživši pri tome desetak milijuna eura, a ako samo jedan od njih postane 'novi Pastore', eto zarade od par desetaka milijuna eura.... Palermu će trebati neko vrijeme da uigra novi sastav i ne treba očekivati neku vrhunsku prezentaciju već u prvom kolu, no gostovanja klubova iz sjeverne Italije na Siciliji su uvijek vruća i utakmice se igraju žestoko i bez puno kalkulacija.

Susret Palerma i Intera na rasporedu je u subotu navečer na kanalu Arenasport 3.