Nakon desestodnevne pauze zbog bloka reprezentativnih utakmica nastavlja se natjecanje u MAXtv prvoj ligi, a posljednju utakmicu sedmog kola odigrat će domaći Zadar i Rijeka. U ovome susretu Zadrani će tražiti povratak u pobjedničku formu koja ih je krasila na samom otvaranju prvenstva. Naime, momčad sa Stanova je odlično otvorila sezonu uzevši sedam bodova u tri susreta, no tada je stigao pad i u zadnja tri kola osvojili su samo bod i to na gostovanju u Šibeniku. Kako ove sezone iz prve lige ispada čak pet klubova, nema puno mjesta za kalkulacije i Zadar će u susretu protiv Rijeke tražiti pobjedu i nova tri boda.

Sastav sa Kantride trenutno drži četvrtu poziciju na tablici, a to je rezultat kojega bi svi riječki igrači potpisali nakon prvi šest kola. Rijeka je doživjela mnoge promjene igračkoga kadra u odnosu na prošlu sezonu, a iako se ova sadašnja Rijeka na papiru čini slabija, rezultati to opovrgavaju. Rijeka je do sada izgubila samo susret protiv Hajduka na Poljudu (a i taj gusto) što se ne može smatrati velikim kiksom, te upisala tri pobjede i dva remija. Glavni riječki igrač ove sezone je mladi Damir Kreilach koji igra na poziciji veznog igrača i zabija gotovo u svakom susretu. Kreilach ima 22 godine, prema transfermarktu vrijednost od milijun eura, a na osnovu dobrih igara već je privukao pažnju skauta.

Zadar je prošle sezone oba puta pobijedio Rijeku i to bi mogao biti dodatan motiv igračima s Kantride da ovu utakmicu odigraju na visokoj razini i još jednom ove sezone ostanu neporaženi, a kako će se utakmica odvijati, pogledajte na kanalu Arenasport 2.