Navigation Content

Pustinjska mora

Pustinjska mora

Desert Seas

Uz čitavu veliku pustinju Saudijske Arabije nalazi se Crveno more i Perzijski zaljev. Raznolikost života koje ono čuva je bila malo poznata...do sada

INFO

Sažetak

'Pustinjska mora' priča nam priču o transformaciji Arapskog poluotoka iz ocena od prije milijun godina pa sve do  pustinje koja se tamo nalazi danas.

Perzijski zaljev je danas dom mnoštvu morskih stvorenja, no, baš kao što je Arabija nekoć bila ocean, ovo je prostranstvo prije 10 000 godina bilo močvarna ravnica.

Otkad je ovo područje poplavljeno i morska razina se podigla, Perzijski zaljev je postao svjetsko najtoplije i najslanije otvoreno more.

Crveno more, s druge strane, je mnogo starije, oblikovano pod utjecajem pomicanja tektonskih ploča koje su razdvajale Afriku i Arabiju.

Zaronite među valove koji zapljuskuju pustinjsku obalu i pridružite nam se u istraživanju ovih voda koje skrivaju blaga među svojim tajanstvenim koraljnim grebenima.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...