Navigation Content

Kuba: Slučajni raj

Kuba: Slučajni raj

Cuba: Accidental Eden

Zbog čiste slučajnosti ili planski, Kuba ostaje jedan od najčišćih krajeva na svijetu

INFO

Sažetak

Kuba možda ima političke i ekonomske restrikcije zadnjih 50 godina, no njezine granice ostale su otvorene za divlji svijet zbog kojeg su kubanski nerazvijeni otoci postali takav magnet za ljude.

Dok prirodu mnogih karipskih otoka truje iskorištavanje zemlje i turizam, kubanski krajolik je ostao gotovo netaknut čime je postala sklonište mnogih rijetkih i autohtonih životinja. Koraljni grebeni su također imali koristi. Istraživanja pokazuju da su kubanski koralji u boljem stanju od bilo kojih u svijetu.

Ukoliko se prekine američki embargo, porast turizma, ekonomski razvoj i razvoj ostalih industrija imali bi devastirajući učinak na divlji svijet Kube. Ili bi Kuba mogla postaviti primjer cijelom svijetu za razvoj i konzervaciju okoliša tako što će zaštititi svoja prirodna blaga od industrijskog razvoja.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...