Prvu domaću utakmicu ove sezone madridski Real odigrat će protiv gradskog rivala Getafea. Možda riječ 'rival' prejako zvuči budući da je Getafe u posljednje vrijeme glatko gubio utakmice od starijeg i bogatijeg brata, a počeli su i posuđivati igrače od Reala što se prije nekih pet, šest godina nije moglo dogoditi. U Getafe je ovog proljeća ušao arapski novac preko izvjesnog konzorcija iz Dubaia, no 'petrodolari' će im teško pomoći da se u ovoj utakmici izvuku bez poraza.

U prvom kolu Real je pregazio Zaragozu sa 6-0 i potvrdio da je za skoro sve klubove u Primeri neki drugi svijet, a Mourinho je pokušao biti pristojan i rekao da je pobjeda visoka budući da je Zaragozi nedostajalo pet, šest prvotimaca. Real predvođen raspoloženim Ronaldom ove će sezone s 'hendikepom' pobjeđivati u većini ligaških susreta, a veće probleme mogao bi imati samo sa Sevillom, Villarealom, Valenciom, Atletico Madridom i Athletic Bilbaom (ova dva zadnja zbog izrazitog rivaliteta), no na pobjedu u susretima s Barcelonom čini se da će morati pričekati još neko vrijeme. U utakmicama španjolskog superkupa vidjelo se da je Real napredovao, ali i da još nije na katalonskoj razini; možda za godinu, dvije...

Getafe je prvenstvo otvorio s donaćim remijem protiv Levantea, a na prvu pobjedu će ipak morati pričekati još koje kolo, osim ako Realovo napušteno dijete na posudbi u Getafeu, Pedro Leon, ne poludi i nekim vanserijskim performansom potopi Mourinhov brod... Ovaj susret pogledajte na kanalu Arenasport 2.