Navigation Content
Mjesec

Moon

Tri duge godine Sam Bell poslušno je ubirao Helium 3 za 'Lunar', tvrtku koja za sebe tvrdi da drži ključ rješenja energetske krize čovječanstva. Samo dva tjedna prije povratka na Zemlju, Sama počinju obuzimati čudni osjećaji…

INFO

RedateljDuncan Jones

GlumciSam Rockwell, Kevin Spacey, Dominique McElligott, Rosie Shaw, Kaya Scodelario, Benedict Wong, Matt Berry

Sažetak

Bliska budućnost. Astronaut Sam Bell (Sam Rockwell) živi na drugoj strani Mjeseca gdje dovršava trogodišnji ugovor s tvrtkom 'Lunar Industries' kojoj se obvezao iskapati Zemljin najvažniji izvor energije, Helium 3.

Samotan je to posao, a još ga više otežava pokvareni satelit koji mu onemogućava izravnu vezu s njegovima kod kuće. Sam može samo slati i primati prethodno snimljene poruke. Srećom, njegov boravak na Mjesecu je pri kraju, a Sam će se za nekoliko tjedana opet sastati sa suprugom Tess (Dominique McElligott) i trogodišnjom kćeri Eve (Kaya Scodelario). Napokon će napustiti izolaciju 'Saranga', baze na Mjesecu koja mu je toliko dugo bila dom te će moći razgovarati s nekim drugim osim s 'Gerty', dobronamjernim, ali jednostavnim baznim računalom.

Iznenada se Samovo zdravlje počinje pogoršavati. Bolne glavobolje, halucinacije te nikakva koncentracija razlog su gotovo kobne nesreće na rutinskoj vožnji u lunarnom vozilu po Mjesecu.

Dok se oporavlja u bazi (ne sjećajući se kako je onamo stigao), Sam upoznaje mlađu, bjesniju verziju sebe koja tvrdi da je stigla kako bi ispunila isti trogodišnji ugovor koji je Sam započeo prije toliko mnogo godina.

Zatvoren s naizgled kloniranom mlađom verzijom sebe te s 'pomoćnom ekipom' koja dolazi kako bi osposobila produktivnost baze, Sam se bori s vremenom kako bi otkrio što se zapravo događa i koje planove tvrtka ima za njega.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...