Ove subote na 'Poljudskoj ljepotici' igra se prvi ovosezonski derbi MAXtv prve lige, sastaju se Hajduk i Dinamo. Nakon šest odigranih kola Hajduk za Dinamom zaostaje velikih pet bodova koje su izgubili porazom od Zadra i remijem sa Splitom u zadnjem odigranom kolu. Predsjednik uprave Hajduka, Maleš, žestoko je reagirao nakon utakmice sa Splitom smatrajući da je Hajduk namjerno oštećen i čak je tražio poništavanje susreta, što se naravno nije dogodilo. Dinamovom 'bossu' Mamiću nije dugo trebalo da reagira, saspe optužbe na račun Maleša i dodatno rasplamsa situaciju - sasvim solidna uvertira za prvi okršaj Hajduka i Dinama ove sezone.

Modri su fantastično ušli u sezonu; plasman u Ligu prvaka ostvaren je, ako se izuzme uzvrat u Malmöu, zaista vrlo dobrom igrom, a u domaćem prvenstvu Dinamo je maksimalan i u šest utakmica ima šest pobjeda uz gol razliku 16-0! Pohvale za Dinamo, a posebno vratara Kelavu! Modri su bili iznimno aktivni i u prelaznom roku, a ovoga puta su doveli prava pojačanja: u veznoj liniji svojim iskustvom autoritativno dominira Jerko Leko, Vida je sve bolji u obrani, a o Joeu Šimuniću ne treba trošiti riječi. Od novih igrača tu su još Pokrivač koji se tek treba pokazati, Krstanović koji je solidno rješenje u napadu, te Alispahić koji je pravi znalac, no nažalost se ozlijedio, a stigli su i neki mladi talenti poput Dine Špehara, sina legendarnog napadača Osijeka, Roberta Špehara i vrlo mogućeg nasljednika Vlatka Markovića... Dinamo je Osijeku, prema Transfermarktu, za Špehara juniora platio 500 tisuća eura što je fina cifra za jednog sedamnaestgodišnjaka. U svakom slučaju, Dinamo ima momčad s kojom bi se morao prošetati kroz domaću ligu i relativno lagano pobijediti u svim utakmicama osim jedne - gostovanja na Poljudu.

Pod ravnanjem Krasimira Balakova, Hajduk je počeo igrati bolji nogomet nego prošle sezone, nogomet koji ima glavu i rep, no za neke veće pomake trebat će vremena. Najbolja stvar koju je Balakov napravio je pomicanje Anasa Sharbinija s boka u sredinu na poziciju klasične 'desetke'. U zadnje tri utakmice Anas je igrajući kao klasična polušpica zabio četiri pogotka te još nekoliko namjestio. Dobra forma Anasa Sharbinija i njegovo vrhunsko razumijevanje sa starijim bratom Ahmadom u vrhu napada najveće su opasnosti za modri tabor i ako postoji u Hajduku igrač koji svojim talentom, vizijom i tehnikom nadmašuje sve igrače Dinama, onda je to Anas.

Jedan bljesak Sharbinija mogao bi potopiti Modre, a kako će proći prvi ovosezonski derbi Dinama i Hajduka, pogledajte na kanalu Arenasport 1, ali i po prvi puta u HD rezoluciji na kanalu Arenasport 1 HD.