Nakon pet odigranih utakmica prvoga kruga natjecanja ovogodišnjeg Eurobasketa, najboljih dvanaest reprezentacija plasiralo se u drugi krug. Najbolje tri selekcije iz skupina A i B formirale su skupinu E, a najbolje tri selekcije iz skupina C i D formirale su skupinu F. Bodovi iz prvoga kruga se prenose, tako da svaka od reprezentacija koje su prošle u drugi krug ima za odigrati još najmanje tri susreta, a zatim najbolje četiri selekcije iz svake skupine idu u četvrtfinale.

Iz skupine C u kojoj je igrala i Hrvatska (naglasak na igrala), u drugi krug prošle su selekcije Grčke, Makedonije i Finske (!!!), a Grci kao drugoplasirani u našoj skupini ovoga četvrtka igraju susret s drugoplasiranim sastavom iz skupine D - Slovenijom. I Grci i Slovenci su rutinirano prošli u drugi krug, a i jedni i drugi su izgubili po jedan susret; Grci neočekivano od Makedonaca, a Slovenci očekivano od Rusa. Koliko su Grci dobra momčad i bez Diamantidisa i još nekih važnih igrača vidjelo se upravo u susretu protiv osramoćene Hrvatske kad su nas dobili s pola snage i bez ikakvog posebnog motiva, dok je nama ta utakmica bila najvažnija na ovome prvenstvu.

Slovenci su poraženi od Rusa sa samo pola koša razlike u utakmici s vrlo malo koševa, a da je Lorbek imao kraj sebe kojeg raspoloženog suigrača, tko zna kako bi to završilo. Ovako, Slovenci u drugi krug prenose samo jednu pobjedu, no i dalje su siguran kandidat za četvrtfinale.

Susret Slovenije i Grčke pogledajte na kanalu Sport 1.