Prva reprezentacija koja je osigurala odlazak na EURO 2012 dolazi iz skupine A, a riječ je naravno o Njemačkoj. Izabranici Sebastiana Lowa upisali su osam pobjeda u osam utakmica i još jednom pokazali da igraju nogomet na najvišoj svjetskoj razini, a veteran Miro Klose koji za njemačku reprezentaciju igra zadnjih deset godina kaže da je ovaj trenutni 'Elf' po njegovom iskustvu do sada najbolji.

U zadnjem odigranom osmom kolu Njemci su razbili Austrijance sa 6-2, a vrlo dobru partiju je odigrao Mesut Ozil. Austrijanci su još prije nekoliko kola izgubili šanse kvalificirati se na EURO, no, ovako visokom porazu od sjevernih susjeda se nisu nadali. Reprezentacija Austrije se nalazi u vrlo slaboj seriji u posljednje vrijeme. Prije godinu dana solidno su otvorili kvalifikacije za EURO pobjedama protiv Kazakstana i Azerbajdžana te odigrali remi s Belgijom, no tada su stvari krenule nizbrdo za Austriju. U zadnjih osam službenih utakmica izgubili su sedam, a pobijedili su samo slabašnu Latviju u prijateljskom susretu.

Turska će po svemu sudeći zauzeti drugu poziciju u skupini i osigurati si dodatne kvalifikacije i to zahvaljujući šokantnoj pobjedi protiv Kazakstana u prošlom susretu. Naime, reprezentacija Kazakstana je držala egal do samog kraja susreta, a nemoć Turske rezultirala je crvenim kartonom Selcuka u devedesetoj minuti, no tada na scenu izlazi talentirani Arda Turan i golom u 90+6 zabija za pobjedu Turske. Ukoliko Turci ostanu neporaženi na gostovanju u Austriji, gotovo sigurno će biti drugi u skupini pa valja očekivati meč s manje golova i vrlo mogući remi. Susret Austrije i Turske pogledajte na kanalu Arenasport 2.