Navigation Content

Billy Madison

Billy Madison

Billy Madison

Kako bi naslijedio očevo hotelsko carstvo, nezreli zgubidan Adam Sandler vraća se u školske klupe

INFO

RedateljTamra Davis

Glumci Adam Sandler, Darren McGavin, Bridgette Wilson, Bradley Whitford, Norm MacDonald

Sažetak

Billy Madison (Adam Sandler) sin je bogatog poslovnog čovjeka, vlasnika hotela, Briana Madisona (Darren McGavin). Madisonu starijem vrijeme je za mirovinu i on odluči svoje poslovno carstvo prepustiti na upravljanje svom tajniku Ericu Gordonu (Bradley Whitford), ne zato što bi to htio, nego zato što nema nikoga boljega.

Billy, njegov sin jedinac, ponaša se kao da je retardiran, kroz školu se provukao uz pomoć očeva novca, a dane provodi s dvojicom prijatelja Jackom (Mark Beltzman) i Frankom (Norm Macdonald). Jedna od njihovih najdražih zabava jest pljuvanje po staklu i natjecanje čiji će ispljuvak brže skliznuti.

Međutim, kad shvati koliko je njegov otac razočaran i koliko ne vjeruje u njega, predloži mu sljedeći sporazum: on će svaka dva tjedna završiti po jedan razred škole, i to svojim vlastitim snagama i znanjem, bez očeve pomoći, pa ako uspije, preuzet će očev posao, a ako ne, svime će upravljati Eric.

Počinje od prvog razreda: stara kuharica pakira mu užinu, vozi se školskim autobusom, sjeda među prvašiće u male klupe i koristi minijaturne pisoare...

'Majstor infantilizma' scenarist Adam Sandler po iskrenosti i simpatiji koju ima prema djeci i dječjem ponašanju podsjeća na Rowana Atkinsona i njegovog Mr. Beana. Kad su Atkinsona pitali tko mu je bio uzor za lik Mr. Beana, rekao je da si je uzor bio on sam kad je bio devetogodišnjak. Tako se čini da je i Sandlerov Billy Madison on sam kad je imao šest, sedam, osam, devet godina, a komični efekt postiže miješajući odraslu i dječju perspektivu.

Od svoje prve uloge 1989. godine Sandler je glumio u tridesetak filmova, postao utjelovljenje jednog filmskog tipa, poput Jima Carreyja ili nekada Jerryja Lewisa, a uz glumu za svoje najpoznatije filmove radio je i na scenarijima. Za razliku od običnih otkvačenih komedija Sandlerovi filmovi uvijek imaju zanimljivu ideju ('Vodonoša', 'Happy Gilmore') i ispod grube površine su jako topli.

Za ulogu Billyja Madisona Sandler je bio nominiran za MTV-jevu nagradu za najboljeg komičara.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...