U kvalifikacijskoj skupini D za odlazak na EURO 2012, susret osmog kola odigrati će Rumunjska i Francuska. Trenutno vodeći Francuzi su na korak do osvajanja prvog mjesta u skupini, a ukoliko ostanu neporaženi na gostovanju u Rumunjskoj, prvo mjesto i direktan plasman mogli bi kompromitirati samo domaćim porazom od BiH u zadnjem kvalifikacijskom kolu.

Reprezentacija Rumunjske je katastrofalno ušla u ovaj kvalifikacijski ciklus. U prvom kolu su na domaćem terenu odigrali remi s Albanijom, zatim su ponovo remizirali na gostovanju u Bjelorusiji, a onda su uslijedila dva gostujuća poraza od Francuske i BiH. Rumunjska se nalazila u bezizlaznoj situaciji i miljama daleko od Ukrajine i Poljske, no daljnji rasplet situacije u skupini išao im je na ruku i šansa se ponovo pojavila. S tri pobjede u tri preostala susreta (Francuska, Bjelorusija, Albanija) Rumunji bi bili vrlo blizu drugom mjestu i dodatnim kvalifikacijama, no, ipak ne bi ovisili samo o sebi. Uz pretpostavku da će BiH pobijediti Bjelorusiju i Luxemburg, Rumunjska bi bila druga ukoliko BiH ne pobijedi Francusku u zadnjem kolu. Teška računica, ali ne i nemoguća...

Susret Rumunjske i Francuske je domaćinima od iznimne važnosti i vjerojatno je zadnja šansa za vlak koji vozi u Ukrajinu i Poljsku. Francuzi mogu kalkulirati budući se nalaze u puno boljoj poziciji, no, izgubiti utakmicu za njih sigurno nije opcija. Domaćin će ići na pobjedu, gost će se pokušati izvući bez poraza, a kako će sve završiti, pogledajte na kanalu Arenasport 1.