Prošloga petka Engleska je odigrala odličnu utakmicu na gostovanju u Bugarskoj. Već na poluvremenu je bilo 3-0 za Engleze, a Rooney je zabio dva gola. S tom pobjedom engleska reprezentacija je pobjegla Crnoj Gori tri boda, budući su izabranici Zlatka Kranjčara neočekivano izgubili na gostovanju kod Walesa. Englezi sada potpuno kontroliraju situaciju u skupini G, a ako pobijede Wales u susretu sedmog kola za osvajanje skupine i direktni plasman na EURO trebat će samo ostati neporaženi na gostovanju u Podgorici.

Wales je pobjedom protiv Crne Gore učinio veliku uslugu Englezima, no rivalitet Walesa i Engleske i dalje je na najvišoj razini. U prvom susretu u Cardiffu Englezi su slavili s 2-0, ali u tom susretu zbog ozljede nije igrao 'velški vihor' Gareth Bale, što je Englezima sigurno olakšalo posao. Ovoga puta Bale će sigurno igrati, a osim njega tu su još i Aaron Ramsey, Craig Bellamy i Robert Earnshaw - igrači koji velšku reprezentaciju čine vrlo opasnom.

Utakmica Walesa i Engleske susret je starih znanaca, a iako se nisu prečesto sretali u kvalifikacijama, igrači ovih reprezentacija se odlično poznaju budući da igraju u Premiershipu. Englezi su favoriti ovog susreta i njihova pobjeda je izvjesna, no Wales bi mogao zabiti gol na legendarnom Wembleyu. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub.