U kvalifikacijskoj skupini B za odlazak na EURO 2012 vlada poprilična gužva; čak tri reprezentacije se rame uz rame bore za vodeće mjesto, a čak se i četvrta Armenija može umiješati u borbu za drugo mjesto. Trenutno je vodeća Rusija sa šesnaest bodova, a dva boda manje imaju Irska i Slovačka. U susretu sedmog kola Irci su na svom terenu ugostili Slovake i imali priliku pobjedom osigurati najmanje drugu poziciju u skupini, no tvrdi Slovaci su izdržali, a utakmica je završila 0-0.

U osmom kolu ovoga utorka reprezentacija Irske igra u gostima protiv Rusije, koja je minimalnom pobjedom protiv Makedonije izbila na prvo mjesto skupine B. Utakmica između Rusije i Irske je od iznimnog značaja za obje selekcije jer će pobjednik ovog meča biti na korak do Poljske i Ukrajine, a poraženom akcije opasno padaju. Iako se Rusija čini bliže plasmanu na europsko prvenstvo, ne treba smetnuti s uma da Rusi u narednom kolu gostuju kod Slovačke, a Irci do kraja imaju ipak lakše protivnike, Andoru u gostima i Armeniju kod kuće.

Irska reprezentacija tradicionalno igra čvrst muški nogomet bez puno kombinatorike i s probojima po krilu koji rezultiraju centaršutovima, a od kada ih je njihov izbornik talijanski stručnjak Trapattoni naučio igrati 'catenacio' , Irci izgledaju još tvrđe i zaista teško gube utakmice. Vidjelo se to i u nedavno odigranom prijateljskom susretu između Hrvatske i Irske kada nismo tijekom cijelog meča uspjeli složiti niti jednu pravu gol šansu i ta je utakmica također završila rezultatom 0-0.

Utakmicu Rusije i Irske pogledajte na kanalu Arenasport 2.