Prošlog petka hrvatska nogometna reprezentacija je odradila gostovanje na Malti i bez neke velike igre uzela tri boda. Istovremeno, Bilić i ostali jednim su okom pratili razvoj situacije na utakmici između Izraela i Grčke. Svaki rezultat, osim grčke pobjede, nama bi bio odličan jer bismo u tom slučaju preskočili Grke na tablici i izbili na prvo mjesto, no Grci su uspjeli ostvariti minimalnu pobjedu i ostati vodeća reprezentacija u našoj skupini.

Novi izazov za Modrića i društvo na rasporedu je u utorak, kad na Maksimiru gostuje reprezentacija Izraela koja je porazom od Grka svoje šanse svela na puku teoriju koja kaže da Izrael može biti drugi na tablici ukoliko dobije Hrvatsku u gostima, a potom Hrvatska izgubi od Grčke u Ateni. Takav slijed događaja čini se malo vjerojatan, no izraelska reprezentacija je poznata kao borbena i sigurno neće doći na Maksimir s bijelom zastavom.

U sastav Hrvatske za susret s Izraelom vraćaju se Modrić i Kranjčar čiji se izostanak definitivno primijetio u nepovezanosti igre naše reprezentacije, čak i protiv protivnika kakva je Malta... S Lukom na pravoj razini ne trebamo se bojati niti jednog protivnika, no bez njega očigledno nedostaje ideje u igri. Maltu smo pobijedili na rutinu i zahvaljujući Srninim probojim po boku te upotrebljivim centaršutima, no za Izrael će nam trebati dimenzija više.

Utakmicu Hrvatske i Izraela pogledajte na kanalu HRT 2.