Navigation Content
Mentalist
SRI u 15:30DomaTV

Mentalist

Simon Baker je Patrick Jane, moderni Sherlock Holmes koji se uspješno koristi umnim manipulacijama i vještinama primjećivanja u rješavanju zločina

INFO

GlumciSimon Baker, Robin Tunney, Tim Kang, Owain Yeoman, Amanda Righetti

Sažetak

Kriminalistička serija o sofisticiranom umu koji bez naprednih znanstvenih metoda rješava najsloženije zločine liči na modernu verziju Sherlocka Holmesa te je veliko osvježenje u bujici kriminalističkih serija čija je istraga temeljena na razvijenim forenzičkim metodama. 'Mentalist' se vraća klasičnoj detektivskoj istrazi koju usmjerava predosjećaj, a svaki novi slučaj riješen je kompleksno i uvijek uvjerljivo. Prodiranjem u umove 'Mentalist' će riješiti najstrašnije zločine i zaigrati mentalnu igru sa svima koji mu se pridruže u istrazi.

Pomoću jedinstvenog dara moderni Sherlock Holmes uvijek je korak ispred forenzičkih analiza, napredne kriminalističke tehnologije i svih kolega. Uočavajući najsitnije detalje, igrajući umne igrice i 'čitajući' emocije drugih, Jane kriminalcima kompleksnih profila i poremećenih umova postavlja sofisticirane umne zamke te može navesti svjedoke i osumnjičene da mu razotkriju činjenice kojih ni sami nisu svjesni.

Šarmantni i karizmatični Jane ima neslavnu prošlost televizijskog vidovnjaka te je stekao negativni publicitet nakon što je razotkriven kao varalica. Iako je priznao kako nema paranormalne, već samo mentalne sposobnosti, jedina koja i dalje sumnja u njega je narednica CBI-a Teresa Lisbon (Robin Tunney). Iako je nepredvidljiv i poznat po zaobilaženju protokola, njegovi kolege, agenti Kimball Cho (Tim Kang) i Wayne Rigsby (Owain Yeoman) te novakinja Grace Van Pelt (Amanda Righetti), dive se njegovom šarmu i učinkovitosti u rješavanju slučajeva.

No, Jane skriva još jednu mračnu tajnu iz svoje prošlosti. Naime, nekoliko godina prije početka same radnje Jane je izgubio suprugu i kćer koje je ubio okrutni serijski ubojica poznat kao 'Crveni John' a koji će se na njegovom putu naći i u budućnosti.

Glumačka postava sastavljena je od iskusnih glumaca koji su karijere gradili uglavnom u televizijskim serijama. Simon Baker, kojeg gledamo u ulozi mentalista, slavu je stekao serijom 'Cijena savjesti'. Ovog karizmatičnog glumca, koji u svojoj karijeri dosada upisuje i dvije nominacije za prestižnu nagradu Zlatni globus, pamtimo i po ulogama u hitovima 'Vrag nosi Pradu' te 'L.A. povjerljivo'. Iako neobično često uspoređivan s preminulim Heathom Ledgerom, Simon Baker jedinstven je u svom nastupu i omiljen pogotovo među ženskom publikom.

Robin Tunney
, koju pratimo u ulozi narednice Lisbon, upečatljive po svom opasnom imidžu, sjećamo se po ulozi u hit seriji 'Zakon braće', a vrijedno priznanje primila je još 1997. godine na Venecijanskom filmskom festivalu za ulogu u filmu 'Niagara, Niagara'. U ulozi entuzijastične novakinje pojavljuje se Amanda Righetti, koju pamtimo po serijama 'Grad uragana' i 'CSI'.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...