Ove subote na stadionu Dynama iz Dresdena odigrat će se jedna zanimljiva nogometna utakmica humanitarnoga karaktera. Po treći puta igra se Laureus Benefizspiel, a kao i prijašnjih godina, cilj je skupiti što više novca kojim se financirajju razne humanitarne akcije. Prošle godine ova akcija uspjela je sakupiti oko 100 tisuća eura, a organizatori se ove godine nadaju i premašiti tu cifru.

Kako je grad Dresden domaćin ovoga susreta, tako će jedna ekipa biti sastavljena od bivših igrača Dresdena i drugih medijskih persona iz ovoga grada, kao što su; Ede Geier, Dixie Dörner, Ulf Kirsten, Volker Zack Michalowski i ostali. Za ekipu Laureus Allstars nastupit će zaista šaroliko društvo; nekoliko sjajnih bivših nogometaša - Fredy Bobić, Uwe Bein, Guido Buchwald, legendarni rukometni trener Heiner Brand, zatim nekoliko njemačkih medijskih persona - Elton, Raul Richter, Joko Winterscheidtte, pa čak i dva boksača - Axel Schulz i Felix Sturm (još poznat pod imenom Adnan Čatić).

Ovaj susret će definitivno biti 'neizvjestan' pa iako se radi o susretu na rubu sporta, valja ga pogledati na kanalu Sport 1i nasmijati se...