Košarkaške reprezentacije Hrvatske i Crne Gore odmjerit će snage u trećem kolu skupine C Eurobasketa 2011 koji se održava u Litvi. I jedna i druga reprezentacija računaju na prolazak u drugi krug, pa pošto se bodovi prenose, rezultat ovog susreta mogao bi biti vrlo važan. Iako slabije rangirani od naše reprezentacije, Crnogorci definitivno nisu za potcijeniti; dovoljno je reći da je Crna Gora od trenutka osamostaljenja i osnivanja vlastite košarkaške selekcije dobila trinaest (13) utakmica za redom sve do poraza od Izraela prije godinu dana.

Najviše bi problema mogli imati sa sjajnom crnogorskom visokom linijom koju predvodi centar Partizana Nikola Perković, no to je možda i jedini segment u kojem Crnogorci dominiraju nad reprezentacijom Hrvatske. Valja pohvaliti i vrlo dobre organizacijske sposobnosti crnogorskog razigravača Omara Cooka i bit će zanimljivo vidjeti dvoboj dva naturalizirana playa Cooka i Drapera.

Naša reprezentacija je gladna uspjeha i izbornik Vranković najavljuje iskorak, što bi za nas bio prolazak četvrtfinala... Draper izgleda sve bolje kao glavni razigravač, a neki stručnjaci savjetuju da bi morao opustiti ruku, više šutirati i preuzimati rizik. Od Popovića, Simona i Bogdanovića očekujemo da protivničke koševe zasipaju točnim šutovima, a od Tomića, Markote i Baraća očekujemo da nikome ne dopuste dominaciju pod košem... Velika su očekivanja hrvatske košarkaške javnosti od Eurobasketa u Litvi, a već nakon utakmice s Crnogorcima ćemo znati kako stojimo. Ovaj susret pogledajte na kanalu HRT 2.