Jedini susret kvalifikacija za EURO 2012 koji se igra ove subote je onaj između Škotske i Češke. Na Hampden Parku u Glasgowu reprezentacija Škotske mora juriti pobjedu jer ih samo tri boda ostavljaju u kakvoj-takvoj konkurenciji za drugo mjesto i dodatne kvalifikacije za odlazak na europsko prvenstvo. Upravo reprezentacija Češke trenutno drži drugu poziciju u skupini I, a kako Škoti imaju odigranu utakmicu manje, pobjedom u ovom susretu dodatno bi raspirili nade da mogu preteći Čehe i doći do drugoga mjesta; na prvoj poziciji su nedodirljivi Španjolci s pet pobjeda iz pet susreta.

Glavna snaga škotske reprezentacije leži u čvrstoj timskoj igri, a od pojedinaca se ističu napadač Kenny Miller iz Cardiff Cityja, te veznjaci Darren Fletcher iz Manchester Uniteda i Charlie Adam iz Liverpoola. U protekloj dekadi Škoti se nisu uspjeli kvalificirati ni na svjetsko ni na europsko prvenstvo, a i ovoga puta šanse im nisu prevelike. Ipak, ukoliko svladaju reprezentaciju Češke i pobijede sve susrete do kraja osim Španjolske, naravno, mogli bi se naći ispred Baroša, Rosickog i društva. Reprezentacija Češke je daleko od nepobjedivosti što je dokazala Litva pobijedivši ih u prvom kolu ovih kvalifikacija, a i pomlađena reprezentacija Hrvatske razmontirala ih je sa 4-2.

Hoće li tvrdi sjevernjaci uspjeti slomiti otpor Čeha i ojačato svoje šanse za plasman na EURO 2012 pogledajte na kanalu SportKlub.