U skupini G kvalifikacija za odlazak na EURO 2012 mrtvu utrku vode Engleska i Crna Gora. Trenutno su obje reprezentacije poravnate po broju bodova, a u zadnjem kvalifikacijskom kolu Crnogorci su propustili priliku da izbiju na sam vrh tablice odigravši s Bugarima 1-1 (Englezi su u istom kolu odigrali 2-2 sa Švicarcima). Kako skupina G broji samo 5 selekcija, igra se samo osam kola, a utakmica između Engleske i Bugarske je susret 6. kola. Do kraja kvalifikacija Englezi gostuju u Crnoj Gori i to bi mogla biti utakmica u kojoj će se odlučiti o prvom mjestu u skupini i direktnom plasmanu na EURO, no do tada valja pobjeđivati.

Bugari su izgubili sve realne šanse za plasman, drži ih još samo tanka teorija u kojoj oni do kraja dobivaju sve susrete, a Engleska ili Crna Gora do kraja gube sve susrete. U prvom susretu ova dva takmaca u ovom kvalifikacijskom ciklusu, Engleska je na Wembleyu slavila s uvjerljivih 4-0, a zanimljiv je podatak da Bugari nikad, baš nikad nisu svladali Engleze. U ovome trenutku reprezentacija Bugarske je daleko od razine 'europske sile' iz vremena Stoičkova i društva, no kako nemaju puno toga za izgubiti možda im se baš u ovom susretu otvori, jer ne treba zaboraviti da su sve reprezentacije 'napaljene' uzeti engleski skalp, a da Capellova 'Tri lava' ne izgedaju preuvjerljivo.

Ipak, reprezentacija Engleske obiluje kvalitetom i iskustvom, a ako Rooney ponovi igru od prošlog vikenda (tri gola Arsenalu), navijači gordog Albiona moći će mirno spavati. Susret Bugarske i Engleske pogledajte na kanalu Arenasport 2.