Početkom mjeseca rujna diljem Europe igraju se kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012, a reprezentacija Hrvatske putuje na otok u sredini mediterana, Maltu. Reprezentacija Malte u posljednje vrijeme napreduje, što se vidi i po rezultatima; u zadnja dva prijateljska susreta nisu izgubili - pobijedili su Srednjoafričku Reubliku, te odigrali neriješeno sa Švicarskom, dok u kvalifikacijskim susretima i dalje gube, ali sve teže te nerijetko zabiju gol.

Reprezentacija Hrvatske na Maltu leti po nova tri boda i nada se povoljnom raspletu ostalih susreta skupine F od kojih nam je najzanimljiviji susret Izraela i Grčke. Ukoliko Izrael ne izgubi, naše akcije za plasman na EURO 2012 će definitivno dobiti na vrijednosti jer bismo tada ponovo postali gospodari svoje sudbine.

Iako smo već prije no što je utakmica odigrana u teoriji upisali nova tri boda, valja se prisjetiti da smo s Maltom u prošlosti već imali problema; prije šest godina u La Valleti smo odigrali bijednih 1-1, a susret je obilježilo sramotno ponašanje dijela hrvatskih navijača. Ipak valja očekivati da će Bilić dobro pripremiti našu reprezentaciju i da uspjeh neće izostati. Protiv Malte smo već odigrali jednu utakmicu u ovom kvalifikacijskom turnusu, a rezultat je bio 3-0 za Hrvatsku. Vjerujem da bi s ponavljanjem tog rezultata svi bili zadovoljni, a kako će se susret odvijati, pogledajte na kanalu HRT 2.