Ove srijede počinje Europsko prvenstvo u košarci koje se igra u Litvi, a u susretu prvoga kola Hrvatska se sastaje s Finskom. Format ovogodišnjeg prvenstva je vrlo zanimljiv; naime, na turniru se natječu čak 24 europske reprezentacije, što znači da igraju skoro sve zemlje koje imaju koliko-toliko profesionalnu ligu. Hrvatska se nalazi u skupini sa BiH, Crnom Gorom, Makedonijom, Grčkom i Finskom, a takav ždrijeb nas stavlja u ulogu jednog od favorita za prvo mjesto u skupini.

Utakmica s Finskom bi trebala biti lako otvaranje za reprezentaciju Hrvatske iako ni Finci nisu više tako slaba reprezentacija. U doigravanju za odlazak na prvenstvo su se lako obračunali s reprezentacijama Portugala i Mađarske, a u pripremnim utakmica su pobijedili i Njemačku, doduše Njemačku bez Nowitzkog.

Hrvatska reprezentacija se kroz niz pripremnih utakmica dobro uigrala i Vranković kaže da su ambicije naše reprezentacije ući u četvrtfinale i pokašati uhvatiti mjesto među prvih šest, što bi nam omogućilo plasman na olimpijski turnir u Londonu. Utakmica s Finskom bi trebala pokazati gdje se trenutno nalazimo, a ako Draper i društvo budu razigrani i uđu u dobru formu, Hrvatska bi nas možda mogla i iznenaditi na ovome prvenstvu. Utakmicu sa Finskom pogledajte na kanalu HRT2.