Portugalski doprvak Benfica je dobro obavila posao u kvalifikacijama za Ligu prvaka i preko Twentea se plasirala u natjecanje po skupinama, pa se sad mirno može posvetiti nastupima u portugalskoj ligi. U prvom kolu Benfica je kiksala i odigrala samo 2-2 protiv Gil Vincentea, a u drugom kolu je donekle popravila dojam svladavši novog prvoligaša Feirense s 3-1. U trećem kolu Benfica se sastaje s Nacionalom s otoka Madeire koji je u portugalskoj ligi ove sezone odigrao samo jedno kolo; 0-0 na gostovanju kod Feirensea, dok je druga utakmica protiv Guimaraesa odgođena. Nacional je još uvijek u konkurenciji plasmana u Europsku ligu, a da bi to učinio, mora biti bolji od Birminghama u drugoj utakmici (prva je završila 0-0).

Prošle sezone Nacional je pobijedio Benficu na svom terenu s 2-1, no valja reći da je sastav iz Lisabona prošle sezone dosta kiksao i na kraju zaostao za Portom više od dvadeset bodova. Ove sezone Benfica je u dobroj mjeri redizajnirala svoju momčad; iz kluba je otišlo čak 22 igrača, a stiglo je 14 novih (u ovim brojkama nisu uračunate posudbe)!! Benfica je na razlici prometa zaradila oko 12 milijuna eura, a najviše novaca dobili su od transfera Coentraa u Real, čak 30 milijuna eura.

Za Nacional igraju čak trojica igrača hrvatskih korijena; Dejan Školnik, Kristijan Pavlović i Danijel Stojanović, a nama je najpoznatiji Školnik budući da je vrlo dobro igrao za mladu hrvatsku reprezentaciju. I Nacional je bio aktivan u prijelaznom roku, no klub sa Madeire kao i uvijek traži besplatne talentirane igrače koje nakon nekoliko godina pokušava prodati. Kako će završiti susret između Nacionala i Benfice, pogledajte na kanalu SportKlub.