Navigation Content

Dragulj s Nila

Dragulj s Nila

The Jewel of the Nile

Michael Douglas i Kathleen Turner u nastavku filma 'Lov na zeleni dijamant'

INFO

RedateljLewis Teague

GlumciMichael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, Spiros Focas, Avner Eisenberg, Paul David Magid

Sažetak

Joan Wilder (Kathleen Turner) i Jack Colton (Michael Douglas) uživaju na svojoj jahti nakon pustolovine sa zelenim dijamantom.

Joan pokušava napisati pustolovni roman, ali je u spisateljskoj krizi. Egipatski vlastodržac Omar (Spiros Focás) tad joj ponudi da napiše njegovu biografiju, kako bi pobila negativne napise američkih medija. Joan pristane, a Jack time nije nimalo zadovoljan.

Kad se nađe u Egiptu, Joan shvati da su sve glasine o državnikovoj okrutnosti bile istinite i da je postala njegova zatočenica. Jack i Ralph (Danny DeVito) pohrle joj u pomoć...

'Dragulj s Nila' nastavak je velikog hita Roberta Zemeckisa 'Lov na zeleni dijamant'. Također je postigao velik komercijalni uspjeh, a neki kritičari drže ga čak boljim od Zemeckisova ostvarenja, mada je Lewis Teague (' Mačje oko' , ' Ogrlica' ) redatelj neusporedivo manjeg ugleda.

Teague je, međutim, mogao računati na sjajnog nizozemskog direktora fotografije Jana de Bonta, koji je filmu podario vrlo atraktivno vizualno oblikovanje. Uz izvrsno raspoložene M. Douglasa i K. Turner, ali i D. DeVita koji je u nastavku dobio mnogo veći prostor, uspjeh nije mogao izostati.

Spomenimo još da su 'Lov na zeleni dijamant' i 'Dragulj s Nila' nastali potaknuti revivalom egzotičnih pustolovnih filmova začetih Indianom Jonesom Stevena Spielberga i Georgea Lucasa, ali i da su za razliku od filmova o Indiani Jonesu ponudili ravnopravni par protagonista. Tome je zasigurno doprinijela scenaristica Diane Thomas, ali i sjajna Kathleen Turner u glavnoj ženskoj ulozi.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...