U derbiju 6. kola MAXtv Prve lige sastaju se dva splitska kluba RNK Split i Hajduk. Iako je Split nešto slabije ušao u sezonu i ne nalazi se u samom vrhu tablice, ova utakmica ima epitet derbija zbog kvalitete oba sastava, no još više zbog rastućeg rivaliteta dvaju najboljih splitskih nogometnih klubova. Split je prošle sezone vođen Katalinićem završio na trećem mjestu uz bok Hajduku i već tada je krenula priča tko je bolji... Nastavak priče dogodio se u ovom prijelaznom roku kad je Balakov Duju Čopa svrstao među igrače koji mu nužno ne trebaju, a ovaj je brže bolje pokupio papire i prešao u redove gradskog rivala, što je pojačalo već postojeći rivalitet...

Hajduk se probudio u zadnjih par kola i na pogon braće Sharbini upisao tri pobjede, a samo u zadnje dvije utakmice zabili su sedam golova. Dobra igra Hajduka vratila je osmijeh na lice Torcidi koja u velikom broju odlazi na utakmice i valja očekivati da će i stadion u Parku mladeži biti pun. Prošle sezone Split je na svom terenu ostao neporažen (1-1), no u ovome trenutku Hajduk izgleda zaista dobro i ići će na pobjedu. Ivan Katalinić više nije trener Splita; dobio je otkaz zbog slabog ulaska u sezonu što zvuči nelogično jer se Split nalazi tamo gdje mu je objektivno i mjesto.

Ukoliko braća Sharbini budu igrala kao u zadnjih par utakmica Križanac i društvo morat će se dobro pomučiti da ih zaustave. Sa strane Splita najveći motivće imati Duje Čop, dojučerašnji igrač Hajduka, ne bi li dokazao da je nepravedno zanemaren i da vrijedi više nego što je to Balakov procijenio. Koji će splitski sastav imati više sreće ove nedjelje, pogledajte na kanalu Arenasport 1.