Manchester City je najavio ove sezone napad na sam vrh Premiershipa, a sudeći prema početnim rezultatima najave nisu bile bez temelja. City je apsolvirao prva dva kola na najbolji mogući način, no pobjede protiv Swansea i Boltona bile su i očekivane. U trećem kolu za Citizense stiže prvo ozbiljnije iskušenje, gostovanje na White Hart Laneu kod Tottenhama.

Tottenham je zbog nereda u svom kvartu Londona odgodio susret prvoga kola protiv Evertona, a u drugom kolu je glatko poražen na gostovanju kod Manchester Uniteda, bilo je 3-0. U toj utakmici Luka Modrić je odbio igrati, a PR služba Pijetlova ponudila je neuvjerljivo objašnjenje da Luka ima problema sa zadnjom ložom... Modrić pod svaku cijenu želi otići u Chelsea, a kako je čini se krenuo i sa štrajkom Levy će ga vjerojatno ipak pustiti. Do kraja prijelaznog roka ostalo je još tjedan dana pa će se saga o Modriću u svakom slučaju riješiti na jedan ili na drugi način...

Tottenham ima težak ždrijeb na početku sezone jer igrati dva kola za redom s klubovima iz Manchestera sigurno nije raspored koji bi Redknapp poželio. City je u naletu s raspoloženim Aguerom i Džekom i ove sezone su za pojačanja isplatili oko 70 milijuna eura, a transfer Nasrija se tek treba dogoditi.... Ako se pogleda aktivnost Tottenhama u ovom prijelaznom roku, jasno je zašto Luka želi otići pod svaku cijenu. Naime, iako je Redknapp najavljivao napad na mjesto u vrhu Premiershipa i kupovinu nekolicine 'kapitalaca' , pogled na promet Pijetlova u ovom prijelaznom roku govori nešto sasvim drugo. Spursi su prodali ili otpustili četvoricu igrača, a doveli su samo Brada Friedela i to besplatno jer mu je istekao ugovor. Takav pristup uprave Pijetlova sigurno ne ohrabruje igrače i teško da će ostati konkurentni za plasman među četiri najbolja sastava Premier lige i mjesto koje donosi Ligu prvaka.

Ipak, Tottenham ima kvalitete u sastavu i bez Modrića i City se sigurno neće prošetati do pobjede na White Hart Laneu. U utakmici protiv Uniteda Niko Kranjčar je igrao od početka i vrlo dobro je iskoristio priliku pa treba očekivati da mu Redknapp ukaže povjerenje i u susretu protiv Citya, a kako će ta utakmica završiti, pogledajte na kanalu SportKlub.