Prošlosezonski prvak nizozemske Eredivisie Ajax i ove sezone ima velikih ambicija: osvajanje nizozemskog prvenstva, prolazak u eliminacijsku fazu Lige prvaka i prodaja kojeg igrača za velik novac... U prva dva kola sve je išlo kao podmazano i Ajax je ostvario dvije visoke pobjede protiv De Graafschapa i Heerneveena, no u trećem su kolu kiksali i odigrali samo 2-2 protiv Venloa i to nakon što su gubili 2-0. Trener Ajaxa Frank de Boer je poludio nakon susreta zbog opuštanja svojih igrača i krivog pristupa jer mu se činilo da su Sulejmani i društvo očekivali da će se Venlo sam pobijediti...

U četvrtom kolu Ajax igra protiv Vitessea koji je odlično ušao u novu sezonu. Ove sezone klub iz Arnhema je upisao dvije pobjede i remi, što ih trenutno svrstava u vrh tablice, no tek će utakmica protiv Ajaxa pokazati koliko su zaista dobri. Od prije nekoliko godina Vitesse se povezao s Chelseom, a plod te suradnje je posudba nekolicine mladih talenata nizozemskom klubu među kojima i našeg mladog vratara Mateja Delača. Ove sezone će za Vitesse igrati mladi češki obrambeni igrač Tomaš Kalas kojeg je Villas Boas poslao na kaljenje u Nizozemsku.

U zadnje dvije sezone Ajax je pobijedio Vitesse u sva četiri međusobna susreta, zabivši im pri tome čak četrnaest golova, a hoće li i ove sezone nastaviti u istom stilu pogledajte na kanalu SportKlub.