Ovoga se petka u šestom kolu MAXtv Prve lige sastaju Rijeka i Šibenik. Momčad s Kantride je vrlo dobro ušla u novu sezonu, a do sad su upisali dvije pobjede, dva remija i tijesan poraz protiv Hajduka na Poljudu. Više nego solidno otvaranje za Riječane, osobito ako se zna kolike su probleme imali s financijama i s igračkim kadrom uoči ove sezone. Za Rijeku više ne igra njihov glavni fantazista zadnjih sezona, Hrvoje Štrok, koji je prešao u Zagreb, a njega će pokušati zamijeniti mladi meksički veznjak Gutierrez.

Iako se na osnovu igre Šibenika u pripremnom razdoblju pisalo kako momčad sa Šubićevca ne treba strahovati za ostanak u ligi, nakon prvih pet kola vidljivo je da će Lokičin sastav teško sačuvati prvoligaški status. Ove sezone ispada čak pet momčadi, a uz Lučko, Varaždin i Istru, Šibenik je glavni kandidat za ispadanje. U dosadašnjem dijelu prvenstva Šibenik je upisao samo jednu pobjedu i to minimalnih 1-0 protiv Varaždina, jednom je bilo neriješeno, i to u zadnjem kolu protiv Zadra, te je izgubio sva tri dosadašnja gostovanja. Prošle sezone za Šibenik je igrao Mehmed Alispahić i na osnovu njegovih majstorija su izborili dosta bodova, no ove sezone Meše više nema, a kadar je popunjen s niželigaškim igračima. U takvim okolnostima Šibenik će teško zadržati prvoligaški status, no dok ima igre ima i nade...

Rijeka je na svojoj Kantridi favorit protiv svih domaćih sastava izuzev Dinama i Hajduka i u susretu sa Šibenikom će loviti sva tri boda, no Šibenčanima gori pod nogama i neće se predati bez borbe. Hoće li Šibenik uzeti prvi bod na gostovanju ove sezone, pogledajte na kanalu Arenasport 2.