Navigation Content

Lov na zeleni dijamant

Lov na zeleni dijamant

Romancing the Stone

Veliki hit cijenjenog Roberta Zemeckisa s Michaelom Douglasom i Kathleen Turner, odvažnim pustolovom i autoricom ljubića, koji pokušavaju spasiti njezinu sestru i doći do blaga

INFO

RedateljRobert Zemeckis

GlumciKathleen Turner, Michael Douglas, Zack Norman, Alfonso Arau, Mary Ellen Trainor

Sažetak

Joan Wilder (Kathleen Turner) autorica je ljubavnih romana čije junakinje proživljavaju sve ono što ona ne uspijeva u vlastitom životu - istinsko uzbuđenje i pravu ljubav.

Stvari će se promijeniti nakon što Joaninu sestru Elaine (Mary Ellen Trainor) u Kolumbiji otme zlikovac Ira (Zack Norman) tražeći za njezin život zemljovid s ucrtanim blagom, koji je upravo stigao na Joaninu njujoršku adresu.

Joan otputuje u Kolumbiju gdje je treba dočekati Irin pomoćnik Ralph (Danny DeVito). Njih se dvoje mimoiđu te Joan zaglavi u prašumi gdje je pronađe pustolov Jack T. Colton (Michael Douglas). I dok za Joan traga pola Kolumbije, ona i Jack odluče sami pronaći blago...

Prema duhovitom scenariju Diane Thomas, Robert Zemeckis je režirao film očito nadahnut izvrsnim prijamom Spielbergovih ‘Otimača izgubljenog kovčega’.‘Lov na zeleni dijamant’ jedan je od najduhovitijih blockbustera osamdesetih i uistinu vrhunska zabava. Film plijeni furioznim tempom, atraktivnim lokacijama u Meksiku koje su ‘odglumile’ Kolumbiju, te dobro odabranom glumačkom ekipom.

Michael Douglas je producirao film (prvi je Oscar dobio za produkciju ‘Leta iznad kukavičjeg gnijezda’) koji ga je katapultirao među najpoželjnije holivudske glumce sljedećih desetak godina (Oscar za ulogu u ‘Wall Streetu’, ‘Sirove strasti’). Slično je prošla i Kathleen Turner ('Čast Prizzijevih', 'Peggy Sue se udala'), a Danny DeVito se nakon TV karijere probio među holivudsku elitu ('Povratak Batmana', 'Uhvatite maloga'), dok je pravi dobitnik postao Zemeckis nižući same hitove (trilogija ‘Povratak u budućnost’, Oscarom nagrađeni ‘Forrest Gump’).

Nakon velikog uspjeha u kinima već sljedeće godine snimljen je nastavak ‘Dragulj s Nila’, s istim glumačkim trojcem koji se ubrzo okupio i u crnoj komediji ‘Rat Roseovih’.

‘Lov na zeleni dijamant’ nominiran je za Oscara u kategoriji najbolje montaže, a osvojio je i dva Zlatna globusa (za najbolju komediju, odnosno mjuzikl i za nastup Kathleen Turner). Engleski naslov filma označava postupak pri brušenju dijamanata.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...