U 13. kolu španjolske košarkaške ACB lige sastaju se dva madridska kluba, Baloncesto Fuenlabrada i Asefa Estudiantes. Iako je Estudiantes 'stariji brat' i momčad sa većim renomeom, Fuenlabrada je bolja ove sezone. U prethodnom kolu, u utakmici koja je odlučivala kojem domu španjolske lige pripadaju, momčad Baloncesta dobila je vrlo jaki Bizkaia Bilbao Basket,  preskočila ga na tablici te se nalazi na diobi četvrtog mjesta što je za njih veliki uspjeh.

Najbolji igrač Fuenlabrade je Urugvajac Esteban Batista koji je od 2005-2007 igrao u NBA ligi za Atlanta Hawks-e, a nakon toga za Maccabi iz Tel Aviva. Veliko iskustvo ovog centra dobro je iskoristila momčad Fuenlabrade koja ako nastavi sa dobrim igrama ima šansu dohvatiti doigravanje, što bi za njih bio ogroman uspjeh. Dovoljno je reći da se ni stariji navijači kluba ne sjećaju kada je njihova momčad bila među najboljih osam i da su sretni ako izbjegnu ispadanje. Estudiantes je s druge strane stalni sudionik europskih natjecanja i doigravanja ACB lige, no ovu sezonu započeli su slabo i omjer pobjeda i poraza za sada im je 5/7.

Visoko mjesto na tablici Fuenlabrada može zahvaliti savršenom domaćinskom skoru; uz Real iz Madrida jedini imaju čistih 6/0 kod kuće. Ukoliko nastave s tim trendom smiješi im se najveći uspjeh u proteklom desetljeću jer se nikad od povratka u elitni razred španjolske košarke nisu plasirali u doigravanje. Ako dobiju Estudiantes njihove ambicije porasti će i dobiti stvarni temelj u nastavku sezone.