Ovog se četvrtka igraju utakmice drugoga kola Carling Cupa, a na kanalu Sportklub+ donosimo direktan prijenos utakmice između Scunthorpea i Newcastla. Engleski prvoligaši u ovo se natjecanje uključuju tek u drugom kolu, a niži ligaši igraju i kvalifikacije. Scunthorpe je u prvom kolu ovoga kupa svladao Accrington u gostima s 2-0 i izborio meč s prvoligašem. Valja reći da Scunthorpe igra u Ligi 1 što je zapravo treća engleska liga, a iako se između ovih takmaca nalaze dva razreda engleskog nogometa, Sxcunthorpe i Newcastle imaju zajedničke prošlosti. Naime, prije dvije sezone oba kluba su se takmičila u Championshipu (druga engleska liga), a i jedni i drugi su slavili na svom terenu. U međuvremenu Newcastle se vratio u Premiership, a Scunthorpe je ispao u Ligu 1.

Newcastle je vrlo dobro krenuo u novu sezonu. U prvom kolu su remizirali s ove sezone neuvjerljivim Arsenalom, a u drugom kolu su pobijedili Sunderland u gostima što je vrlo lijep rezultat. 'Zabavljači' sa sjevera Engleske, kako otočki novinari tepaju Newcastlu, su u zadnje dvije sezone postali i dobri trgovci. Prošle sezone su napravili odličan posao prodavši mladog i incidentnog napadača Carrolla Liverpoolu za velike novce, a i u zadnjem prijelaznom roku su prodali igrača za petnaestak milijuna eura.

Scunthorpe nakon četiri odigrana kola u Ligi 1 još nema pobjedu, za sada imaju tri remija i poraz. S takvom formom će se teško suprotstaviti Newcastlu, no, ipak imaju izvjesne šanse jer je poznato da prvoligaši ovakve kup utakmice igraju s rezrevnim sastavom dajući priliku igračima koji igraju manje.