Prije tjedan dana Arsenal je na svom Emiratesu slavio protiv Udinesea s 1-0 golom postignutim na samom startu utakmice. Nakon početnog šoka Udinese se pribrao i počeo igrati svoj klasični ofanzivni nogomet, a Antonio di Natale i društvo stvorili su i promašili desetak dobrih prilika. Imao je i Arsenal nekoliko šansi za podebljavanje vodstva, no Udinese je bio bolji i zaista može žaliti što London nije napustio s puno povoljnijim rezultatom.

Friuli će na svom terenu od prve minute napasti i pokušati dostići prednost Arsenala koja je s obzirom na igru prikazanu u prvom susretu, vrlo dostižna... Valja očekivati da će Arsenal pokušati stati na loptu i igrati nešto zatvoreniji nogomet, no dojam je da će za prolazak dalje morati postići pogodak jer će Udinese na svom terenu sigurno realizirati barem jednu šansu. Udinese ima odlično razrađenu igru prema naprijed i u završnicama im redovito sudjeluje četiri, pet igrača. Koliko su dobro uigrani govori i činjenica da se u susretu protiv Arsenala uopće nije osjetio nedostatak, prošle sezone njihovog najboljeg igrača, Alexisa Sancheza kojeg su za velike novce prodali Barceloni. Udinese je u ovom prijelaznom roku prodao igrača u vrijednosti od 66 milijuna eura, no i dalje je zadržao dovoljno kvalitete da jedan Arsenal stisne na njegovoj polovici i stvori četiri, pet čistih gol-šansi; čestitke treneru Guidolinu!

Udinese će napasti svim snagama i pokušati što prije zabiti gol koji bi ukupni rezultat doveo u egal, a kako je i Arsenal poznat po ofanzivnom pristupu, očekuje nas prava nogometna poslastica koju možete pogledati na kanalu HRT2.