Proteklih dana i tjedana većina europskih košarkaških selekcija marljivo se priprema za nadolazeće europsko prvenstvo u košarci koje se održava u Litvi od 31. kolovoza do 18. rujna ove godine. Igraju se mnogi prijateljski turniri i test-utakmice kojima je zadaća što bolje pripremiti igrače, na vrijeme uočiti greške i što prije otkloniti probleme. Ovoga utorka u njemačkom gradu Bremenu prijateljski košarkaški meč igrat će selekcije Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Najveća vijest vezana za ovaj susret je to da je Dirk Nowitzki spreman odigrati koju minutu i prema najavi trebao bi istrčati na parket u Bremenu. Vidjeti jednog od najboljih košarkaša današnjice na djelu bit će veliki mamac za publiku i dvorana bi unatoč ljetnom terminu trebala biti puna. Nowitzki se priključuje reprezentaciji desetak dana prije početka samoga prvenstva što je za takvog majstora više nego dovoljno vremena da pohvata konce igre.

Reprezentacija BiH je proteklih dana odigrala nekoliko prijateljskih susreta; dobili su Italiju pa zatim izgubili od Poljske s dvadesetak poena razlike. Ždrijeb europskog prvenstva je htio da se reprezentacija BiH nađe u skupini s Hrvatskom pa će ovaj susret nama biti zanimljiv i iz toga razloga. Prijateljski susret Njemačke i BiH uz sudjelovanje Dirka Nowitzkog pogledajte na kanalu SportKlub.