Zagrebački plavi stigli su na milimetar do plasmana u nogometnu Ligu prvaka, ostalo je još samo obraniti kapital od tri gola prednosti na gostovanju u Švedskoj, a to bi prema prikazanoj igri zaista trebala biti formalnost. Dinamo je puno kvalitetnija, uigranija i probojnija momčad od Malmöa iako je sve navijače Modrih presjekla ona kontra iz koje je Dinamo primio gol. Na takve su nas golove Modri naviknuli zadnjih godina, no srećom ovoga su puta zabili četiri...

Da bi Malmö prošao dalje trebao bi zabiti tri gola i ne primiti ni jedan, što s obzirom na prikazanu igru Šveda izgleda nemoguće. Dinamo je dominirao kroz cijelu utakmicu i stvorio još mnoštvo prilika, a od Šveđana smo vidjeli samo jednu kontru i veliku konfuznost u obrani. Švedski trener ne može napraviti čudo u samo tjedan dana s čime se slaže većina medija u Švedskoj; svi su priznali da je Dinamo u ovome trenutku daleko bolja momčad i da ide u LP.

U uzvratu će Kruno Jurčić narediti svojim igračima maksimalnu ozbiljnost, čvrsto postavljanje u sredini i igru bez rizika. U prijašnjim ovosezonskim utakmicama vidjelo se da su Dinamovci dorasli takvome zadatku i da definitivno imaju igru u obrambenoj fazi, pa obrana prednosti iz prvog susreta ne bi trebala doći u pitanje. Malmö će juriti neki brzi gol i nadati se panici u Dinamovim redovima, no mogu se Švedi nadati čemu god žele jer Dinamo ove sezone ide u Ligu prvaka!!!

Uzvratni susret zadnjeg pretkola Lige prvaka između Malmöa i Dinama pogledajte na kanalu HRT2.