Navigation Content
Blade

Blade

Wesley Snipes je vampir s ljudskom dušom koji je zauvijek ostao u procjepu između dvaju svjetova

INFO

RedateljStephen Norrington

GlumciWesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N'Bushe Wright, Donal Logue, Udo Kier

Sažetak

Nadljudske snage i otporan na svjetlo, ali neutaženog vampirskog apetita, Blade (Wesley Snipes) je lovac na vampire koji ostaje na strani dobra samo uz pomoć čovjeka koji ga je zarana izbavio iz zagrljaja smrti – vjernog Abrahama Whistlera (Kris Kristofferson). Bladeovu vampirsku glad može ukrotiti samo Whistlerov serum, no njegov organizam polako postaje sve otporniji, a apetit za krvlju sve snažniji.

Kada Blade sretne lijepu hematologinju Karen Jenson (N'Bushe Wright), ponada se kako će liječnica pronaći rješenje njegovu nesretnome stanju.

No, novi pokret u vampirskom podzemlju donosi valove kaosa i smrti: buntovni vampir, Deacon Frost (Stephen Dorff) otkazao je poslušnost starosjediocima, i odlučio prizvati Boga krvi. A nadolazeću apokalipsu može zaustaviti jedino Blade...

Spajajući jezovitost i asketizam ekspresionizma s frenetičnom akcijom i oporim humorom, ‘Blade’ se može pohvaliti posve atipičnim junakom i rijetko viđenom elegancijom akcijskih prizora. Wesley Snipes pokazao se doslovce rođenim za ulogu neobičnog lovca na vampire, a novi nastavci samo su potvrdili kultni status sage.

Neobičan prizor vampira na snijegu u završnoj sceni ovog briljantnog akcijskog trilera ključ je za odgonetanje njegova uspjeha. Autori su na dosad neviđen način spojili ozbiljnost klasičnog horora sa stripovskom razigranošću i oživjeli jedinstveni svijet u kojem ljudi i vampiri kroče istim ulicama… i bore se za prevlast.

Čak je i legendarni Stan Lee, dugogodišnji Marvelov crtač i član uprave, poznat po čestom izražavanju nezadovoljstva zbog nekvalitetnih ekranizacija, odao priznanje ‘Bladeu’ kao besprijekornom oživljavanju crtanog junaka.

Scenarij je napisao autor predloška za čuveni ‘Grad tame’, David S. Goyer, a režiju briljantno odradio Stephen Norrington.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...