Navigation Content

Lančana reakcija

Lančana reakcija

Chain Reaction

Vlasti optuže studenta Keanua Reevesa i fizičarku Rachel Weisz za sabotažu i ubojstvo člana znanstvenog tima koji je otkrio jeftin izvor goriva

INFO

RedateljAndrew Davis

Glumci Keanu Reeves, Morgan Freeman, Rachel Weisz, Fred Ward, Kevin Dunn, Brian Cox

Sažetak

Eddie Kasalivich (Keanu Reeves), diplomac prestižnog sveučilišta u Chicagu, radi kao tehničar znanstvenog tima koji otkriva alternativan, prilično jeftin i apsolutno ekološki zahvalan izvor goriva.

Kada jedan od vodećih članova tima bude ubijen, a svi dokumenti i spisi o otkriću ukradeni, vlasti optužuju Eddieja i fizičarku Lily Sinclair (Rachel Weisz). Par se daje u bijeg pred agentima FBI-a i CIA-e, a pomoć traže kod Eddiejevog mentora Paula Shannona (Morgan Freeman). Ono što Eddie ne zna je da Shannonova tvrtka ima tržišne interese vezane za nove izvore energije.

Kako bi se spasili od lažnih optužbi, dvoje bjegunaca neće moći vjerovati nikome, a možda ni jedno drugome...

Snimljen po uzoru na Davisov prethodni film, ‘Bjegunac’ s Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi, ‘Lančana reakcija’ je, i unatoč tome, film koji svojim originalnim pristupom klasičnim akcijskim motivima bijega i nepravednih optužbi plijeni pažnju svih gledatelja, a ne samo fanatika žanra.

Spajajući spektakularne scene pune specijalnih efekata s brižno razrađenim raspletom koji obiluje nepredvidljivim preokretima u radnji, Andrew Davis je snimio još jedan film koji ga je potvrdio kao jednog od najboljih holivudskih autora visokobudžetne akcije u devedesetima.

Keanu Reeves se i ovim filmom dokazao kao prvorazredni akcijski junak, ali takav s kojim prosječan gledatelj ipak osjeća bliskost, a ne mišićna masa za koju ne postoje nikakve prepreke.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...