Zadnju utakmicu četvrtoga kola poljske nogometne lige odigrat će u Gdansku domaća Lechia protiv LKS iz Lodza. Oba kluba su katastrofalno startala ove sezone; Lechia nakon tri susreta ima samo bod, a novak u ligi LKS Lodz je pretrpio tri poraza i s gol-razlikom 0:11 nalazi se na posljednjem mjestu na tablici.

LKS Lodz je prošle sezone osvojio prvo mjesto u poljskoj drugoj ligi i zaradio promociju, no čini se da će biti samo prolaznici kroz poljsku Ekstraklasu. LKS je u ovu sezonu ušao s manje-više istim sastavom iz prošle sezone što očigledno nije dovoljno za miran život u sredini tablice ili očuvanje prvoligaškog statusa. LKS u svom sastavu ima samo dva stranca (Crnogorac i Armenac) i to dovoljno govori o upravi ovoga kluba; treba dodati da stranci sami po sebi nisu nikakav garant kvalitete, ali jesu pokazatelj ambicije kluba.

U redovima Lechie iz Gdanska igra i jedan hrvatski nogometaš, a riječ je obrambenom igraču Luki Vučku. Vučko je igrač ponikao u Solinu iz kojeg prelazi u Hajduk. Zadnji važniji angažman imao je u turskom Eskisehirsporu gdje je odigrao dvije dobre sezone, a nakon promjene trenera seli se u Lechiu. Vučko je vrlo solidno igrao zadnjih godina što mu je donijelo i jedan poziv i odigranu utakmicu za reprezentaciju.

U derbiju začelja Lechia je favorit i za očekivati je da uzme prva tri boda ove sezone i pobjegne s dna tablice u sigurnu sredinu kamo i pripada, a hoće li joj to i uspjeti, pogledajte na kanalu Eurosport 2.