St. Pauli je prošle sezone igrao u prvoj ligi i nakon velike borbe ipak spao u niži rang. Tri četvrtine sezone je simpatični klub iz Hamburga igrao solidno i držao glavu iznad vode, no u samoj završnici odigrali su loše, izgubili neke utakmice koje nisu smjeli izgubiti i ispali iz lige. I dok su stručnjaci predviđali dodatni raspad sistema u St .Pauliju zbog odlaska nekolicine igrača, 'Gusari' su iznenadili odličnim startom u novu sezonu. U prva četiri kola upisali su tri pobjede i remi i za sada se nalaze na vodećem mjestu Bundeslige 2, što je rezultat koji nitko nije očekivao.

I Duisburg je imao velike ambicije ove sezone, no njihov start u novu sezonu je dijametralno suprotan St. Paulijevom. Duisburg je dva puta poražen i do sada je uspio uzeti samo dva mršava boda kroz dva remija, oba rezultatom 0-0. Duisburg je pod ravnanjem Milana Šašića postao prava mala balkanska kolonija; u sastavu se nalaze tri Bosanca, jedan Srbin, jedan Slovenac i jedan Hrvat. Naime, od ove sezone za Duisburg će igrati Zvonko Pamić, talentirani sin Igora Pamića koji je pod ugovorom u Bayeru iz Leverkusena, a u Duisburgu je na posudbi. Navodno je baš Milan Šašić tražio da Pamić dođe igrati u Duisburg.

U ovom susretu St. Pauli je favorit i pokušat će pobjedom nastaviti uspješnu kampanju povratka u Bundesligu 1, no iako je Duisburg trenutno u dnu tablice i igra u lošoj formi, dojam je da ta momčad vrijedi puno više i St. Pauliju neće biti lako slomiti Šašićevu momčad. Ovaj susret pogledajte na kanalu Sport 1.