Početkom ove sezone arapski novci kupili su još jedan ugledni europski klub, francuski PSG, i kako to već biva u sličnim situacijama, krenula je temeljita rekonstrukcija na svim razinama. Za sportskog direktora doveden je Leonardo, a na igračka pojačanja potrošeno je 86 milijuna eura, od čega najviše na veznog igrača Javiera Pastorea - čak 43 milijuna. No nakon prva dva kola PSG na svom kontu ima samo jedan bod i jedan postignuti pogodak, što je učinak koji bi dosegnuli i da nisu potrošili ni centa u ovom prijelaznom roku. Za rezultat treba vremena i stručnosti pa ako PSG zareda s lošim rezultatima, prvi koji će platiti ceh bit će, naravno, trener (već je krenula priča da je PSG kontaktirao Ancellottia)...

Valencienes je zadnjih sezona prosječan francuski prvoligaš koji obično završava sezonu u sredini tablice s pogledom na zonu ispadanja. S obzirom da nisu puno ulagali i da nemaju neku fantastičnu školu za mlade igrače, valja očekivati da i ove sezone igraju sasvim prosječan nogomet. Sezonu su započeli slabo kao i PSG; jednu utakmicu su izgubili, a jednu odigrali neriješeno. PSG će u susretu s Valencienesom krenuti po prvu pobjedu ove sezone, a kako su već dva puta kiksali, valja očekivati da će im se ovoga puta vrata otvoriti... Puno je kvalitete koncentrirano u pariškom klubu, a sam Javier Pastore ima tržišnu vrijednost veću od cijelog Valencienesa pa u ovom susretu valja očekivati da se nešto od te kvalitete i pokaže.

Hoće li Valencienes zagorčati život PSG-u ili će Parižani upisati prvu pobjedu ove sezone, pogledajte na kanalu Arenasport 2.