Nakon četiri odigrana kola MAXtv Prve lige već se polako naziru klubovi koji će teško preživjeti ovosezonsko 'čistilište'; valja podsjetiti da ove sezone čak pet klubova ispada iz lige. Najlošije su krenuli Varaždin, Istra, Šibenik, Lučko, Karlovac i iznenađujuće, Cibalia. Među spomenutim klubovima treba tražiti glavne kandidate za ispadanje, no sezona je tek počela i svašta se još može dogoditi. Za očekivati je da Istra i Cibalia podignu razinu svoje igre, a da s druge strane Zadar, Zagreb i Lokomotiva ipak kompromitiraju dobar ovosezonski start.

U zadnjem kolu najbolju partiju pružio je Hajduk koji je bez nekoliko standardnih prvotimaca protutnjao Pulom i uzeo tri vrijedna boda. Odličnu partiju pružio je Anas Sharbini kojega je Balakov napokon stavio na pravu poziciju; Anas je na mjestu klasične centralne polušpice koja igra iza napadača pružio možda najbolju partiju otkad je stigao u Hajduk. Možda obrana Istre nije najbolji pokazatelj kvalitete 'Bilih' i Anasa kao centralne polušpice, pa će utakmica sa Zagrebom dati odgovore i na ta pitanja.

Zagreb je do sada dvije utakmice dobio te dvije izgubio; ako se pogleda trenutna tablica MAXtv Prve lige upada u oči mali broj remija i čini se da će se taj trend ove sezone nastaviti... Zbog velikog broja klubova koji ispadaju puno je isplativije gubiti na strani i dobivati doma sistemom 'tri za tri' nego igrati neriješene rezultate koji donose samo bod...

Hajduk je na svom Poljudu favorit baš protiv svakog hrvatskog kluba, a s raspoloženim Anasom ni jedna protivnička obrana nije neprobojna. Zagreb se nema čemu nadati u ovom susretu, a jedino što mogu je pokušati što duže izdržati bez primljenoga gola i odvesti utakmicu u neizvjesne vode. Kako će proći Zagreb protiv raspoloženog Hajduka, pogledajte na kanalu Arenasport 1.