Prošlog vikenda na otvaranju nove sezone Premiershipa i Sunderland i Newcastle su odigrali vrlo solidne utakmice i izvukli remije u sudarima sa favoriziranim Liverpoolom i Arsenalom. Posebno je dobro izgledao Sunderland u drugom poluvremenu utakmice protiv Liverpoola kad su stisnuli Redse na njihovom Anfieldu i nakon dominacije uspjeli zabiti izjednačujući pogodak. Sunderland je bio vrlo aktivan ovoga prijelaznog roka; klub je napustilo osam igrača, a stiglo je čak deset novih. Najviše novaca Sunderland je dobio prodajom mladog veznjaka Hendersona Liverpoolu (18 milijuna eura), a zarađeno su uložili u iskusni obrambeni dvojac Brown - O'Shea pristigao iz Man Uniteda za 6 milijuna eura, osamnaestogodišnjeg napadača Ipswicha Wickhama (9 mil. eura), te veznjake ispalog Birminghama Gardnera i Larssona. Sunderland je tako potpuno obnovio momčad u ovom prijelaznom roku, a ako je suditi po premijernom nastupu protiv Liverpoola, ove sezone Sunderland će biti u gornjoj polovini tablice.

I Newcastle je dosta trgovao u ovom prijelaznom roku; prodali su igrača u vrijednosti od petnaestak milijuna eura, a na pojačanja potrošili nešto više od polovine tog iznosa. Liverpool je ponovo zakucao na vrata Newcastla i za osam milijuna eura kupio lijevog bočnog Jose Enriquea, a u klub sa sjevera Engleske stigla su čak četiri Francuza; Obertan, Cabaye, Demba Ba i Marveaux. Newcastle je prodajom Andy Carrolla prošle sezone napravio odličan posao i još nije potrošio sve novce zarađene od tog transfera tako da treba očekivati da se Newcastle još pojača i ove sezone odigra važnu ulogu u prvenstvu.

U ovom susretu Sunderland se čini bliže pobjedi prije svega zbog prednosti domaćeg terena, no ne treba podcijeniti ni Newcastle čija francuska pojačanja vrebaju priliku da dokažu kako zaslužuju mjesto u Premiershipu. Ovaj susret pogledajte na kanalu Sportklub+.