Borussia iz Monchengladbacha je prošle sezone opasno visila i prvoligaški status sačuvala odličnim igrama pred sam kraj sezone i to kroz dodatne kvalifikacije protiv Bochuma. Kako su prošlu sezonu završili, tako su novu sezonu započeli - pobjedom protiv Bayerna u gostima, te remijem protiv Stuttgarta na svom terenu. Vrlo solidan start sezone za Borussiu mogao bi se i nastavti jer im u trećem kolu u goste dolazi Wolfsburg.

'Vukovi' su u prvom kolu visoko svladali Koln u gostima, no u narednom kolu su poraženi od Bayerna na svome terenu, a gol su primili u zadnjim trenucima utakmice. Glavni igrač Wolfsburga ove sezone postaje naš Mario Manđukić koji najbolje partije pruža na mjestu prve špice, a ne kao krilni napadač, što igra u reprezentaciji. Popularni 'Đilkoš' odlično izgleda na terenu; pun je snage, rastrčan, energičan i ide bez respekta prema protivniku što su kvalitete koje bi do kraja trebao odnjegovati Felix Magath. Ukoliko karizmatični trener Wolfsburga uspije u Manđukiću ugasiti sklonost prema incidentnim situacijama i nepotrebnim kartonima, naša bi reprezentacija mogla dobiti jednog izuzetno korisnog igrača.

Borussia iz Monchengladbacha je nezgodna momčad koja teško gubi, osobito na svom terenu, no 'Vukovi' su pokazali da znaju igrati u gostima. Hoće li Mario Manđukić pružiti još jednu dobru partiju i slomiti Borussiu na njenom terenu, provjerite ovoga petka na kanalu Eurosport 2.