Prošle sezone je Lokomotiva ostala u ligi samo zahvaljujući birokratskoj akciji vladajućih u hrvatskom klupskom nogometu, a donekle i naklonjenom suđenju u zadnjih nekoliko kola. Takav razvoj događanja je očekivao svatko iole upućen u domaća nogometna zbivanja, zbog proste činjenice da je Lokomotiva zapravo druga momčad Dinama. Iako negdje u nogometnom zakoniku mora postojati paragraf koji zabranjuje natjecanje u istom rangu A i B sastava istoga kluba, u hrvatskoj nogometnoj ligi to nikoga ne zabrinjava. Iako je Lokomotiva na papiru samostalan klub, već i vrapci na grani znaju da je klub s Kajzerice samo ispostava Dinama i mjesto gdje se talenti provjeravaju i adaptiraju na uvjete hrvatskoga klupskog nogometa, a ukoliko zadovolje, prosljeđuju se u Dinamo...

Ovu sezonu Lokomotiva je odlično otvorila i do sada sakupila tri pobjede i remi, što im je donijelo trenutno drugo mjesto na tablici. Odličan start Lokomotive je omogućio i relativno lakši raspored, jer su 'Lokosi' do sada igrali sa Šibenikom, Zadrom, Varaždinom i Interom. U petom kolu Lokomotiva ima nešto težeg protivnika, Rijeku, koja je u zadnjoj odigranoj utakmici pobijedila Vražadin s 2-0. Više od rezultata Armadu je obradovala dobra igra momčadi s Kantride, iako se mora reći da Varaždin desetkovan odlascima i nije neki protivnik.

Momčad Rijeke iz kola u kolo igra sve bolje, a isto se može reći i za Lokomotivu pa bi ova utakmica mogla biti vrlo zanimljiva. Susret Lokomotive i Rijeke pogledajte na kanalu Arenasport 3.