Prošle sezone Tottenham se uspio ugurati među četiri najbolja sastava Premiershipa i plasirati se u Ligu prvaka, no prošle sezone konkurencija je bila prejaka i Spursi se ove sezone moraju zadovoljiti natjecanjem u Europskoj ligi. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Tottenhamove zvijezde reagirati na utakmice nižeg europskog razreda jer tko jednom proba 'najbolje' teško se miri s 'prosjekom' ...

Za Tottenham prijelazni rok nije ni izdaleka završio jer i dalje nije riješen problem zvan Modrić. Luka želi ići u Chelsea, trener sastava sa Stamford Bridgea, Villas-Boas, želi Luku u sastavu no predsjednik Spursa Levy je spustio rampu. Ako bi Chelsea ponudio preko 40 milijuna eura za Luku, Levy bi ga prodao, no takva ponuda još nije stigla. Pisalo se po engleskim medijima da Levy odbijanjem Modrićeva transfera samo diže cijenu da bi što više zaradio, no ako Chelsea odustane od transfera, Redknapp će imati nezadovoljnog igrača u svlačionici.

Iako je Tottenham izraziti favorit ovoga meča, Hearts ne treba prije reda otpisati jer ako ništa drugo, puno su motiviraniji od Tottenhama za ulazak u Europsku ligu. Hearts već godinama figurira kao treći najbolji sastav škotske lige, odmah iza Rangersa i Celtica. Na otvaranju nove sezone škotskog prvenstva Hearts je remizirao s Rangersima, no zatim su uslijedila dva poraza i konačno pobjeda u zadnjem odigranom kolu protiv Aberdeena. Škoti su u trećem pretkolu Europske lige igrali s mađarskim Paksijem i prošli ih bez prevše muke (1-1, 4-1), a kako će odigrati protiv puno jačeg protivnika, Tottenhama, provjerite na kanalu Eurosport 1.