U drugome kolu francuske nogometne lige strijelci se baš i nisu iskazali iako to i nije neka novost za utakmice Ligue 1. U subotnjih šest utakmica palo je dvanaest golova, a zanimljivo je da je čak deset od dvanaest golova palo u zadnjoj četvrtini susreta. To bi moglo značiti da su neki klubovi slabije odradili kondicijski dio priprema pa igrači gube snagu i koncentraciju u završnici susreta.

Lorient i Boredeaux su odigrali neriješeno 1-1, a oba gola postignuta su u zadnjih desetak minuta susreta. Najrastrošniji klub ovoga prijelaznoga roka PSG, ponovo je gubio do pred sam kraj utakmice, no golom Pitroipe u 88. minuti susreta spasili su se od poraza. Pariški klub kupili su početkom ljeta Arapi i kao što to biva u takvim situacijama, stavili su na raspolaganje veliki novac za kupovinu igrača. PSG je u ovom prijelaznom roku kupio igrača u vrijednosti 86 milijuna eura, a najviše novca su iskrcali za Palermovog Argentinca Javiera Pastorea kojega su platili 43 milijuna eura. U prva dva kola PSG se nije iskazao, no primjeri Man Cityja i Chelsea govore da u prvoj sezoni ne treba očekivati velike rezultate.

Lyon je prvenstvo otvorio gostujućom pobjedom u Nici, no u drugom susretu je odigrao samo 1-1 s Ajacciom na svome terenu. Saint Etienne je pobijedio Nancy s 1-0, Toulouse je svladao Dijon s 2-0, a gostujuću pobjedu je upisao Caen svladavši Sochaux rezultatom 2-1.

Sve golove i najzanimljivije detalje drugoga kola Ligue 1 pogledajte na kanalu Arenasport 1.